RECEPT FRÅN HJ

Kumminkryddat fröknäcke

Fröknäcke är väldigt populärt, men det är dyrt att köpa. Att göra sitt eget är enkelt. Majsmjölet är mjöl som görs av mald majs, och ska inte förväxlas med majsstärkelse.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
1 styck

Du behöver

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk psylliumfrön
  • 3 msk linfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk nystötta kumminfrön
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda sesamfrö, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, chiafrön, psylliumfrön, linfrön, salt och kumminfrön. Koka upp vattnet. Rör i vatten och olja, och låt svälla, ca 15 minuter.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla och tryck ut till en tunn kaka som täcker hela plåten.

3

Grädda mitt i ugnen, ca 1 1/4 timme. Stäng av värmen och låt eftertorka med luckan på glänt tills ugnen är kall. Dra över pappret med knäcket på ett galler. Ta bort pappret och bryt i bitar.


Kommentar:
Receptet räcker till en plåt.

Recept