Du behöver
- 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
- 1.5 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1.5 tsk stötta kumminfrön
- 6 dl strimlade grönkålsblad
- 500 g vinterpotatis
- smör till stekning
Servera med:
stekt rimmat fläsk
rårörda lingon
Gör så här
1
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen. Blanda i kummin och grönkål.
2
Skala och finriv potatisen, ev i matberedaren. Blanda genast ner den rivna potatisen i smeten, så att potatisen inte mörknar.
3
Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per styck) i en stekpanna med smör. Servera med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon.