RECEPT FRÅN HJ

Kumminkryddade rårakor med grönkål

Vinterns favoritgrönsak, grönkålen, passar utmärkt i rårakor och är jättegott tillsammans med stekt fläsk och lingon.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 deciliter siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1.5 teskedar salt
  • 5 deciliter mjölk
  • 1 styck ägg
  • 1.5 teskedar stötta kumminfrön
  • 6 deciliter strimlade grönkålsblad
  • 500 gram vinterpotatis
  • smör till stekning
  • Servera med:

  • stekt rimmat fläsk
  • rårörda lingon

Gör så här

1

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen. Blanda i kummin och grönkål.

2

Skala och finriv potatisen, ev i matberedaren. Blanda genast ner den rivna potatisen i smeten, så att potatisen inte mörknar.

3

Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per styck) i en stekpanna med smör. Servera med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon.


Recept