RECEPT FRÅN HJ

Kryddig plommonchutney

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
6 burkar

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • 2 st äpplen Aroma eller Gravensteiner
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 5 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosirap
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 2 tsk salt
  • 1 st röd spansk chilifrukt
  • 1 st kanelstång
  • 2 dl russin gula

Gör så här

1

Kärna ur plommonen. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med ättiksprit och vatten och koka i 10 minuter under lock.

2

Dela och skrapa ur och hacka chilifrukten. Tillsätt socker, muscovadosirap, ingefära, salt, kanelstång, chili och russin till innehållet i grytan. Rör om då och då. Låt koka, ca 40 minuter. Smaka av kryddningen och häll upp i rena varma burkar. Förslut med lock och förvara kallt.


Kommentar:
Receptet till vår plommonchutney räcker till 6-8 små burkar.

Recept