Kryddig kyckling med ugnspotatis och vitlökssås

Det är lite petigt att få in fyllningen under skinnet. Men när det väl är gjort väntar den godaste kyckling som grillats den här sommaren!

Du behöver

  • 1 st färsk kyckling ca 1,8 kg
  • 100 g salami skivad
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Ugnspotatis:

1 kg färskpotatis
8 st soltorkade tomater i olja
1 msk olja från soltorkade tomater
salt och peppar

Vitlökssås:

2 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj kycklingen i kallt vatten och torka den torr med hushållspapper. Gör några snitt i skinnet vid låren, bröstet och på undersidan.

2
Peta in salami och basilika under skinnet och lägg det som inte får plats inuti kycklingen.

3
Blanda rumsvarmt smör, honung, olja, salt och peppar och peta in under skinnet och i kycklingen. Bind gärna ihop benen. Grilla kycklingen indirekt i ca 1 timme och 15 minuter. Kontrollera att köttsaften vid benet är ofärgad. Innertemperaturen ska vara 70°.

4
Ugnspotatis och vitlökssås: Skrubba potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Dela tomaterna och blanda dem med potatis, olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Blanda crème fraiche, pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera till kyckling och potatis.

Scroll to Top