RECEPT FRÅN HJ

Kryddig kyckling med rotfruktsbearnaise

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • Rotfruktsbearnaise:

  • 800 g rotfrukter morötter, palsternacka, rotselleri
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • färsk dragon 5 kvistar
  • 75 g smör
  • salt och peppar
  • Bönor med fläsk:

  • 3 msk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 g haricots verts
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chiliflakes. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°.

2

Blanda citronskal, persilja, hackad vitlök och hackad chili, och rulla filéerna i blandningen. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva upp köttet.

3

Rotfruktsbearnaise: Skala och skär rotfrukterna i bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ånga dem torra. Sjud vinäger och dragonstjälkar ett par minuter. Ta upp dragonen och hacka dragonbladen. Mosa rotfrukterna och tillsätt vinäger utan kvistar, hackad dragon och smör i bitar och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

4

Bönor med fläsk: Skala och hacka ingefära och vitlök. Fräs baconet i en stekpanna med olja tills det börjar få färg. Lägg i vitlök, ingefära och haricots verts och fräs tills bönorna börjar mjukna. Salta och peppra.


Kommentar:
Har man övervägande morötter i såsen blir den vackert orange.

Recept