RECEPT FRÅN HJ

Krossad potatis med parmesan

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 100 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl basilikablad
  • salt och peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas.

2

Rör ihop smör, riven vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och peppar. Klicka hälften av smöret på potatisen och lägg resten i plastfolie och frys in.

3

Strö över riven parmesanost och rosta dem i ugnen i ca 20 minuter. Riv resten av smöret över potatisen och servera.


Recept