Du behöver
- 1 kg småpotatisar
- 1 dl olivolja + 1 msk smör
- 4 dl smetana
- 1 dl rödlök finhackad
- 100 g rom valfri sort
Till servering:
citronbitar små, utan skal
dillvippor
Gör så här
Koka potatisen färdig med skalet på. Krossa med ett jämnt tryck potatisen med baksidan av en kastrull.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivolja och klicka ner smöret i en ugnsfast form. Lägg i de krossade potatisarna. Salta och peppra.
Tillaga i ugnen tills de blivit krispiga och gyllene i kanterna. Vänd på potatisen efter 10 minuter. Tillaga sedan i 20-30 minuter.
Klicka på Smetana, lök och rom. Dekorera med citron och dill
Små lyxiga munsbitar som med fördel kan avnjutas i ett bett. Absolut godast med färskpotatis, men det har vi ju inte året runt. Då fungerar små delikatesspotatisar perfekt.