RECEPT FRÅN HJ

Krispig potatissallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 5 st salladslökar
  • 150 g sockerärter
  • Dressing:

  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skala, dela och skiva löken tunt. Skiva salladslöken. Ansa sockerärterna och koka dem 1 minut i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten.

2

Blanda samman vinäger, olja, senap, persilja, salt och peppar i en stor skål. Blanda i potatisen och låt den kallna.

3

Vänd ner sockerärter, lök och salladslök. Servera.


Recept