Kreolsk jambalaya

En smakrik risrätt från det kreolska köket som påminner om spansk paella. Vår variant innehåller kyckling, bacon, korv och räkor, men en jambalaya kan innehålla nästan vad som helst.

Du behöver

  • 140 g paket bacon
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 st kabanosskorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul eller grön paprika
  • 0.25 krm cayennepeppar
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • 3 dl vildrisblandning
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 500 g räkor med skal

Garnera med:

timjan och oregano

Gör så här

1
Strimla baconet. Skär kycklingköttet i tre delar. Dela korvarna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.

2
Bryn bacon och kycklingen i en gryta. Tillsätt korv, lök, vitlök, cayenne-peppar, timjan och oregano, och låt fräsa i 2 minuter.

3
Tillsätt ris, krossade tomater, selleri, paprikor, vatten och fond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

4
Skala räkorna och tillsätt dem. Garnera med timjan och oregano.

Scroll to Top