Du behöver
- 140 g paket bacon
- 600 g kycklinglårfilé
- 4 st kabanosskorv
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st selleristjälkar
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul eller grön paprika
- 0.25 krm cayennepeppar
- 2 krm timjan
- 2 krm oregano
- 3 dl vildrisblandning
- 500 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- salt och peppar
- 500 g räkor med skal
Garnera med:
timjan och oregano
Gör så här
1
Strimla baconet. Skär kycklingköttet i tre delar. Dela korvarna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
2
Bryn bacon och kycklingen i en gryta. Tillsätt korv, lök, vitlök, cayenne-peppar, timjan och oregano, och låt fräsa i 2 minuter.
3
Tillsätt ris, krossade tomater, selleri, paprikor, vatten och fond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
4
Skala räkorna och tillsätt dem. Garnera med timjan och oregano.