Krämiga kycklingcrêpes

Emellanåt gör jag en insats och steker rejält med pannkakor och fryser in med smörpapper emellan. Praktiskt att ha på lut när tiden tryter för vardagens matlagning, och perfekt att ha färdiga pannkakor när man vill göra crêpes.

Du behöver

  • 1 st sats grundsmet

Fyllning:

1 st grillad kyckling
1 st purjolök liten
200 g champinjoner färska
3 st vitlöksklyftor
smör
80 g färsk babyspenat
2 dl crème fraîche
2.5 dl riven ost
flingsalt
nymald peppar
1 st ostsås 4 dl

Ugn: 225º

Gör så här

1
Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet. Grädda pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär kycklingköttet i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka svampen och vitlöken.

3
Stek purjolök, svamp och vitlök några minuter i en stekpanna med smör. Låt spenaten fräsa med ett par minuter på slutet.

4
Ta pannan från värmen och blanda i kyckling, crème fraiche och hälften av osten. Salta och peppra.

5
Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.

6
Häll över såsen och strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Scroll to Top