Krämig silltårta

Du behöver kavring ett helt bröd, ca 750 g Fyllning: 4 st ägg 1 st rödlök 4 dl crème fraîche 200 g philadelphiaost 1 dl...

Du behöver

  • kavring ett helt bröd, ca 750 g

Fyllning:

4 st ägg
1 st rödlök
4 dl crème fraîche
200 g philadelphiaost
1 dl kaviar t ex Kalles
3 msk dijonsenap
1 dl hackad dill
salt, peppar

Garnera med:

gräslök
2 burk hela matjesillfiléer à 200 g
rödlök
cornichoner
rädisor
kapris

Gör så här

1

Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.

2

Fyllning: Hårdkok äggen. Låt svalna. Skala och hacka ägg och lök. Blanda ägghack, lök, crème fraiche, Philadelphiaost, kaviar, dijonsenap och dill. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg ihop två brödskivor till en botten. Bred 1/3 av fyllningen över bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och bred över 1/3 av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.

4

Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, rödlöksringar, cornichoner, rädisor, kapris och gräslök.


Kommentar:
En salt tårta med matjessill pryder sin plats på sillbordet, eller varför inte servera den som nattamat.

Receptet är beräknat till 8-10 bitar.

Scroll to Top