Du behöver
- kavring ett helt bröd, ca 750 g
Fyllning:
4 st ägg
1 st rödlök
4 dl crème fraîche
200 g philadelphiaost
1 dl kaviar t ex Kalles
3 msk dijonsenap
1 dl hackad dill
salt, peppar
Garnera med:
gräslök
2 burk hela matjesillfiléer à 200 g
rödlök
cornichoner
rädisor
kapris
Gör så här
Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.
Fyllning: Hårdkok äggen. Låt svalna. Skala och hacka ägg och lök. Blanda ägghack, lök, crème fraiche, Philadelphiaost, kaviar, dijonsenap och dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ihop två brödskivor till en botten. Bred 1/3 av fyllningen över bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och bred över 1/3 av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, rödlöksringar, cornichoner, rädisor, kapris och gräslök.
En salt tårta med matjessill pryder sin plats på sillbordet, eller varför inte servera den som nattamat.
Receptet är beräknat till 8-10 bitar.