Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 msk smör eller margarin
- salt peppar
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl äppelcider
- 2 dl mjölk
- 4 st potatis
- 150 g minimorötter
- 150 g grön sparris
- 0.5 st purjolök
- 1 dl grädde
- 2 dl gröna ärtor
- 0.5 dl hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela lårfiléerna i mindre bitar och bryn i smör. Krydda med salt och peppar.
2
Koka upp vatten, buljongtärning, cider och mjölk. Skala och dela potatisen i bitar, och lägg i tillsammans med morötterna. Låt koka i 5 minuter.
3
Dela sparrisen i bitar och strimla purjolöken, lägg ner i soppan. Koka i 5 minuter tills potatisen är mjuk.
4
Tillsätt grädde, ärtor och kyckling, och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar, och strö över persilja.