RECEPT FRÅN HJ

Krämig kycklinggratäng

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 1 matsked smör
  • 250 gram champinjoner
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 0,5 deciliter mango chutney
  • 1 tesked sambal oelek
  • 1 tesked soja
  • 140 gram bacon
  • 1 styck röd paprika
  • 1 deciliter riven ost
  • Servera med:

  • ris
  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och dela svampen i kvartar. Lägg ner svampen i stekpannan och stek ett par minuter tills vätskan kokat in.

2

Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Smaka av och häll över i en ugnsform.

3

Strimla baconet och stek det i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och strimla paprikan och strö i formen tillsammans med baconet. Strö över riven ost. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.


Recept