RECEPT FRÅN HJ

Krämig kycklingfilé med svamp och rucola

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 600 gram kycklingfilé
  • 1 styck gul lök
  • 3 stycken vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 150 gram svamp t ex ostronskivling
  • 1 deciliter vitt vin
  • 1 matsked äppelcidervinäger
  • 4 deciliter vispgrädde
  • salt och peppar
  • oregano
  • 1 matsked maizena redning
  • 300 gram pasta t ex lumaconi
  • 1 deciliter svarta oliver
  • 70 gram rucola
  • 200 gram pärltomater
  • Servera med:

  • parmesanost

Gör så här

1

Strimla kycklingfilén. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och svampen riven i bitar och fräs ett par minuter till. 

2

Tillsätt vin och vinäger och låt vinet koka in. Häll på grädden och koka ihop i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano och red av såsen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

3

Koka pastan och låt den rinna av. Blanda ner oliver, rucola och delade tomater i kycklingsåsen. Vänd ner pastan. Servera med riven parmesanost.


Recept