Krämig kycklingfilé med svamp och rucola

Du behöver 600 g kycklingfilé 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 2 msk smör 150 g svamp t ex ostronskivling 1 dl vitt vin...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 150 g svamp t ex ostronskivling
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • oregano
  • 1 msk maizena redning
  • 300 g pasta t ex lumaconi
  • 1 dl svarta oliver
  • 70 g rucola
  • 200 g pärltomater

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1

Strimla kycklingfilén. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och svampen riven i bitar och fräs ett par minuter till. 

2

Tillsätt vin och vinäger och låt vinet koka in. Häll på grädden och koka ihop i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano och red av såsen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

3

Koka pastan och låt den rinna av. Blanda ner oliver, rucola och delade tomater i kycklingsåsen. Vänd ner pastan. Servera med riven parmesanost.

Scroll to Top