Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 150 g svamp t ex ostronskivling
- 1 dl vitt vin
- 1 msk äppelcidervinäger
- 4 dl vispgrädde
- salt och peppar
- oregano
- 1 msk maizena redning
- 300 g pasta t ex lumaconi
- 1 dl svarta oliver
- 70 g rucola
- 200 g pärltomater
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Strimla kycklingfilén. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och svampen riven i bitar och fräs ett par minuter till.
2
Tillsätt vin och vinäger och låt vinet koka in. Häll på grädden och koka ihop i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano och red av såsen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
3
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda ner oliver, rucola och delade tomater i kycklingsåsen. Vänd ner pastan. Servera med riven parmesanost.