RECEPT FRÅN HJ

Krämig fisksoppa med saffran

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g frysta fisktärningar eller färsk fiskfilé
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk matfett
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st potatis
  • 0.5 tsk dillfrö
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad dill
  • Servera med:

  • rostat bröd

Gör så här

1

Tina fisktärningarna eller skär färsk fisk i bitar. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök, vitlök, smulad saffran och tomatpuré i matfettet i 1 minut. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka upp.

2

Skala och riv potatisen och lägg ner i soppan tillsammans med dillfrö. Smaka av med salt och peppar. Sjud i 3 minuter. Lägg ner fisken och rör om försiktigt. Låt sjuda i ytterligare 3 minuter. Strö över plockad eller grovhackad dill. Servera med rostat bröd.


Recept