RECEPT FRÅN HJ

Kräftsnittar med prästost

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Botten:

  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning:

  • 1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g
  • liten rödlök finhackad
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 dl lagrad prästost finriven
  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • flingsalt
  • Topping:

  • hackad gräslök
  • citronbitar
  • dill

Gör så här

1

Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.

2

Låt kräftorna rinna av noga. Grovhacka kräftorna. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök och ost.

3

Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna. 

4

Vänd ner crème fraiche i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.

5

Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

6

Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med gräslök, citron och dill. 


Kommentar:
De här snittarna är ­perfekta att servera på en buffé eller som snacks till en drink. Man kan göra dem ett par dagar i förväg och därefter enkelt skära upp dem vid servering.

Recept