Du behöver
Botten:
75 g smör
200 g kavring
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g
liten rödlök finhackad
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1.5 dl lagrad prästost finriven
1 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
0.5 krm cayennepeppar
flingsalt
Topping:
hackad gräslök
citronbitar
dill
Gör så här
Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
Låt kräftorna rinna av noga. Grovhacka kräftorna. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök och ost.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.
Vänd ner crème fraiche i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.
Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med gräslök, citron och dill.
De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som snacks till en drink. Man kan göra dem ett par dagar i förväg och därefter enkelt skära upp dem vid servering.