Kräftsnittar med prästost

Du behöver Botten: 75 g smör 200 g kavring Fyllning: 1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g liten rödlök finhackad 2 msk hackad dill...

Du behöver

Botten:

75 g smör
200 g kavring

Fyllning:

1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g
liten rödlök finhackad
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1.5 dl lagrad prästost finriven
1 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
0.5 krm cayennepeppar
flingsalt

Topping:

hackad gräslök
citronbitar
dill

Gör så här

1

Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.

2

Låt kräftorna rinna av noga. Grovhacka kräftorna. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök och ost.

3

Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna. 

4

Vänd ner crème fraiche i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.

5

Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

6

Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med gräslök, citron och dill. 


Kommentar:
De här snittarna är ­perfekta att servera på en buffé eller som snacks till en drink. Man kan göra dem ett par dagar i förväg och därefter enkelt skära upp dem vid servering.

Scroll to Top