Kräftbakad laxsida

Lyxig lax med nordisk smak av kräftor och prästost. Rätten kan förberedas i god tid, sen är det bara att sätta in laxen i ugnen vid servering. Laxens gratängtäcke och den krämiga potatissalladen gör att ingen extra sås behövs.

Du behöver

  • 800 g laxfilé mittbit, jämntjock
  • flingsalt
  • nymald peppar

Gratängtäcke:

1 st kräftstjärtar 400 g varav 170 g kräftstjärtar
2 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1.5 dl prästost finriven
0.5 dl hackad dill
1 krm cayennepeppar
flingsalt

Garnera med:

citron
dill

Servera med:

spenat se recept

Ugn: 200°

Gör så här

1
Gratängtäcke: Pressa vätskan ur kräftstjärtarna. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med crème fraiche, majonnäs, ost, dill, cayennepeppar och salt.

2
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Bred gra-tängtäcket över laxen. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med citron och dill. Servera med krämig örtpotatis med spenat.

Scroll to Top