RECEPT FRÅN HJ

Krabbfyllda pannkakor

Pannkakorna kan gräddas dagen eller kvällen innan och förvaras i kylen med en bit smörpapper mellan varje pannkaka.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Pannkakor:

  • 2 deciliter vetemjöl
  • 4 deciliter mjölk
  • 1 styck ägg
  • salt
  • 1.5 matskedar flytande matfett
  • Fyllning:

  • 200 gram krabbkött eller skalade räkor eller surimi-stavar
  • 10 centimeter purjolök
  • 1 styck kokt ägg
  • 1 matsked dill
  • 1 deciliter grekisk yoghurt
  • 1 matsked hummerfond
  • salt och peppar
  • 1 deciliter riven ost
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa mjöl med hälften av mjölken till en klimpfri smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och ägget. Salta och vispa ner flytande matfett.

2

Grädda tunna pannkakor på medelvärme. Lägg upp pannkakorna på ett fat med smörpapper emellan.

3

Fyllning: Hacka krabbkött, purjolök, kokt ägg och dill. Blanda i en skål med yoghurt och fond. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg en sked fyllning på varje pannkaka och rulla ihop till ett paket. Lägg i en ugnsfast form och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en sallad till.


Recept