RECEPT FRÅN HJ

Köttfärspaj med svamp

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk smör 1 + 1
  • 1 st gul lök
  • 300 g kantareller eller annan svamp, t ex ostronskivling eller champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad dill
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Stek färsen smulig i en stekpanna med 1 msk smör. Skala och hacka löken. Ansa kantarellerna. Stek lök och kantareller tills det börjar få färg i en stekpanna med 1 msk smör . Tillsätt pressad vitlök och dill. Lägg färs och svampfräs i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.


Recept