Köttfärscrêpes

Du behöver Crêpes: 3 st ägg 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 0.5 tsk salt smör eller margarin till stekning Fyllning: 400 g köttfärs 1...

Du behöver

Crêpes:

3 st ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
0.5 tsk salt
smör eller margarin till stekning

Fyllning:

400 g köttfärs
1 st gul lök
200 g champinjoner
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
2 dl riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Crêpes: Vispa ihop ägg, mjöl och 1 dl av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa samman. Stek tunna pannkakor och lägg upp dem med bakplåtspapper emellan.

2
Fyllning: Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och hacka svampen, och låt fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, fond, timjan, salt och peppar och låt småputtra i 5 minuter.

3
Fördela röran på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i smord ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i 20 minuter.

Scroll to Top