Kotletter med varm tomatsallad

Du behöver 2 st fläskkotletter 2-3 stycken, benfria salt peppar, ingefära 1 msk matfett Tomatsallad: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olja...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter 2-3 stycken, benfria
  • salt peppar, ingefära
  • 1 msk matfett

Tomatsallad:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja
250 g cocktailtomater
2 tsk muscovadosirap eller socker
2 tsk balsamicovinäger
salt och peppar

Blomkålscouscous:

0.5 st blomkålshuvud
1 msk rapsolja
1 msk basilika hackad
1 msk hackad persilja hackad
salt och peppar

Gör så här

1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Snitta fettkanten med en vass kniv, för att köttet ska ligga plant i pannan. Salta och krydda med peppar och ingefära. Värm stekpannan på medelvärme med matfettet, när det slutat fräsa och börjar ta färg är det dags att lägg i köttet. Stek köttet 3 minuter per sida.

2
Tomatsallad: Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna med olja. Dela tomaterna. Tillsätt tomaterna och vänd runt i pannan, 1–2 minuter. Smaksätt med muscovadosirap, balsamicovinäger, salt och peppar.

3
Blomkålscouscous: Dela blomkålen i buketter och mixa den smulig i en matberedare. Lägg den i en kastrull med 2 msk kokande vatten och ånga den 2 minuter eller mikra i en djup tallrik under lock vid 750W, 2 minuter. Blanda med olja, basilika, persilja, salt och peppar.

Scroll to Top