Kotlett med viltsmak

Här kan du göra en riktig festrätt på mindre än 20 minuter.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter med ben
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl svartvinbärssaft outspädd
  • 1 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 5 st enbär krossade
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja

Tillbehör:

300 g champinjoner färska
1 st purjolök
salt och peppar

Garnering:

vinbär eller lingon
timjankvistar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Salta och peppra dem. Ta upp kotletterna.

2
Blanda creme fraiche, vinbärssaft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en stekpanna. Låt det koka upp.

3
Lägg ner kotletterna i såsen och låt allt puttra på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.

4
Ansa och skiva svampen under tiden. Ansa och strimla purjolöken.

5
Fräs svamp och purjolök i lite matfett tills allt har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Bjud kotletterna med sås och svampröra. Garnera som på bilden.

Scroll to Top