Du behöver
- 4 st fläskkotletter med ben
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl svartvinbärssaft outspädd
- 1 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 5 st enbär krossade
- 1 tsk timjan
- 1 msk kinesisk soja
Tillbehör:
300 g champinjoner färska
1 st purjolök
salt och peppar
Garnering:
vinbär eller lingon
timjankvistar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Salta och peppra dem. Ta upp kotletterna.
2
Blanda creme fraiche, vinbärssaft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en stekpanna. Låt det koka upp.
3
Lägg ner kotletterna i såsen och låt allt puttra på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.
4
Ansa och skiva svampen under tiden. Ansa och strimla purjolöken.
5
Fräs svamp och purjolök i lite matfett tills allt har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Bjud kotletterna med sås och svampröra. Garnera som på bilden.