Kotlett med tomat- och basilikasalsa

Passar även perfekt till grillen.

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter eller skinkschnitzlar
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk matfett

Klyftpotatis:

300 g potatis skalad och klyftad
2 tsk olja
salt
timjan eller rosmarin

Salsa:

3 st tomater
0.5 st rödlök hackad
1 msk färsk basilika hackad
salt svartpeppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av köttet, salta och peppra ytan.Stek köttet i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 2-3 minuter per sida beroende på tjocklek.

2
Lägg potatisen i en ugnssäker form och spraya över oljan. Salta och krydda med timjan eller rosmarin. Stek potatisen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

3
Skär tomaterna i bitar och blanda med rödlök och basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera salsan till kotlett och klyftpotatis.

Scroll to Top