RECEPT FRÅN HJ

Korvgryta med pesto

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 700 g kokt potatis
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk pesto
  • Servera med:

  • pesto

Gör så här

1

Skiva korven och skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken och dela potatisen i bitar. Strimla tomaterna.

2

Blanda grädde, vatten, fond och pesto. Häll lite av blandningen i botten på en gryta. Varva korv, potatis, lök, vitlök och tomater i grytan.

3

Häll på resten av gräddblandningen. Koka grytan under lock i 10 minuter. Servera med extra pesto till.


Kommentar:
Med medelhavssmaker trollar vi fram en gryta som för tankarna till Italien.

Recept