RECEPT FRÅN HJ

Korv stroganoff med dilltomater

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 550 g sojakorv
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl mellangrädde
  • salt och nymald peppar
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl hackad dill
  • sockerärter färska

Gör så här

1

Skär korven i slantar. Skala och hacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.

2

Bryn korv och lök i smör i en panna.

3

Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll på grädde och salta och peppra.

4

Lägg på halverade tomater och strö på dill. Koka ihop under lock några minuter. Toppa med strimlade sockerärter.


Kommentar:
Med purjolök, tomater och dill får stroganoffen extra god smak, men är fortfarande lika enkel att svänga ihop. Tips! Kokt matvete, korngryn eller ris passar också bra att servera till.

Recept