RECEPT FRÅN HJ

Korv i bröd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Karamelliserad lök:

  • 2 st gula lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 dl öl
  • Ketchup:

  • 6 st plommontomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 dl farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • Senapsmajonnäs:

  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk senap
  • Servera med:

  • 4 st smaksatta korvar
  • 4 st briochekorvbröd
  • avokado

Gör så här

1

Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den i smör i stekpanna i ca 15 minuter utan att den får färg. Tillsätt socker och öl och låt det koka in i löken. Smaka av med salt och peppar.

2

Tärna tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Fräs allt i olja i en kastrull i 10 minuter. Tillsätt farinsocker och vinäger och koka ihop i 10 minuter. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och koka ihop lite till önskad konsistens.

3

Rör ihop majonnäs och senap. Grilla korvarna och lägg dem i korvbröd. Toppa med senapsmajonnäs, surkål och avokado eller ketchup och karamelliserad lök.


Kommentar:
Karamelliserad lök är otroligt användbart, som här till korv men även till grillade hamburgare eller köttbullar.

Recept