Kokospannacotta med citrussallad

Här har vi använt gammaldags geléformar till pannacottan eftersom formarna ger ett vackert mönster. Det går också bra att servera direkt ur en liten form.

Du behöver

  • 6 dl kokosmjölk
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1.5 dl gelésocker

Citrussallad:

2 st apelsiner fileade
2 st blodapelsin
2 st lime fileade
0.5 st granatäpple

Servera med:

2 msk kokosflingor

Gör så här

1
Pensla formarna med olja och ställ in formarna i kylen.

2
Koka upp kokosmjölken. Rör ner kokos och gelésockret och koka upp. Låt sjuda ½ minut. Fördela i portionsformarna. Låt svalna.

3
Citrussallad: Skär citrusfrukterna i hinnfria klyftor. Använd vass kniv. Dela granatäpplet och banka ut kärnorna i en skål med hjälp av en träslev.

4
Stjälp upp pannacottan på en tallrik och garnera med citrusklyftorna och granatäppelkärnor. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna och strö över.

Scroll to Top