RECEPT FRÅN HJ

Kokoskaka med chokladfrosting

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladfrosting:

  • 50 g smör
  • 5 msk kakao
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • äggvita
  • Garnera med

  • kokoschips
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner smör och kokos.

2

Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord form strödd med kokos, 1 1/2 l brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.

3

Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao, florsocker och grädde och låt svalna. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ihop med frostingen. Bred frostingen över kakan och garnera med kokoschips.


Kommentar:
Kokos- och chokladkaka är de flesta bekanta med. Kakan är luftig och fräsch med topping som gör kakan till en storfavorit.

Recept