Knuttelåda

Du behöver 600 g strömmingsfilé 1 tsk salt 2 msk riven pepparrot 3 msk rumsvarmt smör 1 dl chilisås av ketchuptyp 1 dl vispgrädde 2...

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk ströbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan. 

2

Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på saltet. Blanda pepparrot och smör och bred över strömmingen.

3

Rulla ihop strömmingen och lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form.

4

Blanda chilisås och grädde och häll över strömmingen. Strö på ströbrödet. 

5

Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter.


Kommentar:
En strömmingslåda är alltid rätt. Lika god varm och nylagad tillsammans med kokt ­potatis som kall på en knäckemacka. Var namnet på den här klassiska lådan kommer ifrån vet jag inte, men den får sin goda smak av pepparrot och chilisås.

Scroll to Top