Du behöver
- 1 kg bakpotatis
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Medelhavsströssel:
0.5 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater i marinad
1 dl svarta oliver
0.5 st röd chili urkärnad
1.5 msk kapris
0.5 st citron rivet skal
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
flingsalt och nymald peppar
Ugn: 250°
Gör så här
Borsta potatisen ren och skär varje potatis i 8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt rinna av.
Lägg potatisen i en stor ugnsform och blanda potatisen med olja och salt.
Stek potatisen i övre delen av ugnen, ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.
Medelhavsströssel: Skala och hacka lök och vitlök. Blanda lök, vitlök, hackade soltorkade tomater, hackade oliver, hackad chili, kapris, citronskal, persilja, basilika, salt och peppar och strö över den nybakade potatisen.