Klassisk rulltårta

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Fyllning: 1.5 dl jordgubbssylt Garnera med: jordgubbar Ugn:...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning:

1.5 dl jordgubbssylt

Garnera med:

jordgubbar

Ugn: 225º

15 skivor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, och sikta ner i ägg- och socker-smeten.

2
Vänd försiktigt i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.

3
Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 7 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa bakplåtspappret.

4
Bred på sylten och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan invirad i bakplåtspapper och plastpåse. Skär upp och garnera med jordgubbar.

Scroll to Top