Kladdkaka med kokosbotten

Du behöver Botten: 50 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 200 g kokos Fyllning: 100 g smör 2 st ägg...

Du behöver

Botten:

50 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kokos

Fyllning:

100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Servera med:

hallon blåbär, physalis
grädde

Ugn: 150°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Botten: Rör ihop rumsvarmt smör, ägg, socker, vaniljsocker och kokos. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten som är24 cm i diameter. Tryck ut smeten till en jämn botten.

2
Fyllning: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör i smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter. Låt kallna.

Scroll to Top