RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med choklad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Servera med:

  • grädde
  • bär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Hacka chokladen. Smält smöret och lägg ner chokladen i smöret och rör om tills den smält.

2

Vispa samman ägg, socker och vaniljpulver. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med chokladsmöret. Blanda om till en jämn smet.

3

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 18 minuter. Låt kakan kallna och servera med grädde och bär.


Kommentar:
En traditionell kladdkaka som ingen kan motstå.

Recept