RECEPT FRÅN HJ

Kesopaj med linser

Foto: Karin Mönefors

Okänd
3 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli
  • 75 g matfett
  • 1 krm örtsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Fyllning:

  • 250 g keso
  • 1 st purjolök dm
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl linser kokta röda
  • 2 st ägg
  • örtsalt peppar
  • Servera med:

  • krispissallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk purjolök
  • 1 msk färsk basilika
  • vinägrett

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, havrekli, matfett och örtsalt i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildats en degboll.
2
Tryck ut pajdegen i 2–3 portionspajformar som ca 10 cm i diameter el-ler i en stor pajform som är ca 23 cm i diameter. Låt vila stå i kylen 30 minuter. Nagga pajbottnarna med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
3
Fyllning: Blanda keso, skivad purjolök, majskorn, linser, ägg, örtsalt och peppar i en bunke. Fyll pajskalen/pajskalet och baka mitt i ugnen i 25–30 minuter för portionspajerna eller ca 30 minuter för en stor paj, eller tills fyllningen stannat. Servera med sallad och delade tomater blandade med purjolök, hackad basilika och vinägrettdressing.

Recept