Kesopaj med linser

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl havrekli 75 g matfett 1 krm örtsalt 0.5 dl vatten Fyllning: 250 g keso 1 st purjolök...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
75 g matfett
1 krm örtsalt
0.5 dl vatten

Fyllning:

250 g keso
1 st purjolök dm
1 dl majskorn
1 dl linser kokta röda
2 st ägg
örtsalt peppar

Servera med:

krispissallad
150 g cocktailtomater
1 msk purjolök
1 msk färsk basilika
vinägrett

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, havrekli, matfett och örtsalt i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildats en degboll.

2
Tryck ut pajdegen i 2–3 portionspajformar som ca 10 cm i diameter el-ler i en stor pajform som är ca 23 cm i diameter. Låt vila stå i kylen 30 minuter. Nagga pajbottnarna med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.

3
Fyllning: Blanda keso, skivad purjolök, majskorn, linser, ägg, örtsalt och peppar i en bunke. Fyll pajskalen/pajskalet och baka mitt i ugnen i 25–30 minuter för portionspajerna eller ca 30 minuter för en stor paj, eller tills fyllningen stannat. Servera med sallad och delade tomater blandade med purjolök, hackad basilika och vinägrettdressing.

Scroll to Top