Kerala curry med kyckling

Du behöver 900 g kycklinglårfilé 2 msk smör salt och peppar 2 st vitlöksklyftor 1 st purjolök 2 msk rapsolja 1 st förpackning Kerala curry...

Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st förpackning Kerala curry kryddmix 40 g Santa Maria
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 st tomater
  • 1 st burk kokosmjölk 400 g

Servera med:

basmatiris ev med kardemumma
papadums
yoghurt naturell
citron

Garnera med:

färsk koriander

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i 3–4 bitar. Bryn dem i en stekpanna i smör i omgångar och lägg över i en gryta. Salta och peppra.

2
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Fräs vitlök och purjolök i en stekpanna i olja tills den blir mjuk.

3
Tillsätt kryddmix, gurkmeja, grovhackad koriander, tärnade tomater och kokosmjölk. Rör om tills såsen blir tjock. Häll den över kycklingbitarna i grytan och låt den sjuda i ca 25 minuter. Rör om då och då. Smaka av.

4
Servera med basmatiris som ev fått koka med 5 gröna kardemummakärnor eller nejlikor, papadums, naturell yoghurt och citronskivor. Garnera med koriander.

Scroll to Top