Du behöver
- 900 g kycklinglårfilé
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 2 msk rapsolja
- 1 st förpackning Kerala curry kryddmix 40 g Santa Maria
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 kruka färsk koriander
- 2 st tomater
- 1 st burk kokosmjölk 400 g
Servera med:
basmatiris ev med kardemumma
papadums
yoghurt naturell
citron
Garnera med:
färsk koriander
Gör så här
1
Dela lårfiléerna i 3–4 bitar. Bryn dem i en stekpanna i smör i omgångar och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Fräs vitlök och purjolök i en stekpanna i olja tills den blir mjuk.
3
Tillsätt kryddmix, gurkmeja, grovhackad koriander, tärnade tomater och kokosmjölk. Rör om tills såsen blir tjock. Häll den över kycklingbitarna i grytan och låt den sjuda i ca 25 minuter. Rör om då och då. Smaka av.
4
Servera med basmatiris som ev fått koka med 5 gröna kardemummakärnor eller nejlikor, papadums, naturell yoghurt och citronskivor. Garnera med koriander.