Kebabspett med tzatziki

Du behöver 600 g fläskkarré eller lammstek 2 msk kebabkrydda 0.5 dl olja 2 krm svartpeppar Tzatziki: 1 st gurka 1 tsk salt 3 dl...

Du behöver

  • 600 g fläskkarré eller lammstek
  • 2 msk kebabkrydda
  • 0.5 dl olja
  • 2 krm svartpeppar

Tzatziki:

1 st gurka
1 tsk salt
3 dl turkisk yoghurt 10%
0.5 krm nymald vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
2 tsk olivolja

Gör så här

1
Tärna köttet. Blanda kebabkrydda, olja och svartpeppar i en plastpåse, Lägg i köttet och gnid runt marinaden. Knyt till påsen och låt marinera i kylen över natten.

2
Rumstemperera köttet och trä upp det på spett. Grilla över glöd i 5–7 minuter runt om.

3
Tzatziki: Riv gurkan grovt. Salta och låt gurkan rinna av i en sil. Pressa ur vätskan. Blanda yoghurt, gurka, peppar, riven vitlök, citronsaft, honung och olivolja. Rör om och smaka av. Servera till kebabspetten.


Kommentar:
Dubbla spett underlättar vändningen av spetten på grillen.

Scroll to Top