Du behöver
- 0.5 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 150 g lammfärs eller nötfärs
- 2 tsk matfett
- 100 g vitkål hyvlad
- 1 st morot grovt riven
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk kebabkrydda
- 0.5 tsk paprikapulver
- 6 dl köttbuljong av tärning
- salt svartpeppar
- 0.5 dl matyoghurt eller kesella
- 2 msk persilja hackad
- knäckebröd
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök och köttfärs i matfett i en gryta, tills färsen är smulig.
2
Tillsätt vitkål, morot, tomatpuré, kebabkrydda, paprikapulver och köttbuljong. Rör om och låt soppan koka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Servera soppan med en klick matyoghurt eller kesella. Strö över hackad persilja.