Kebabsoppa med vitkål och morötter

Knäckebröd smakar gott till soppan.

Du behöver

  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 150 g lammfärs eller nötfärs
  • 2 tsk matfett
  • 100 g vitkål hyvlad
  • 1 st morot grovt riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk kebabkrydda
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 6 dl köttbuljong av tärning
  • salt svartpeppar
  • 0.5 dl matyoghurt eller kesella
  • 2 msk persilja hackad
  • knäckebröd

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och köttfärs i matfett i en gryta, tills färsen är smulig.

2
Tillsätt vitkål, morot, tomatpuré, kebabkrydda, paprikapulver och köttbuljong. Rör om och låt soppan koka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Servera soppan med en klick matyoghurt eller kesella. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top