Kebabpizza och ajvar relishsås

Du behöver 6.5 dl vetemjöl 25 g jäst 2 msk rapsolja eller olivolja 0.5 tsk salt 2.5 dl vatten Fyllning: 300 g lammfärs eller nötfärs...

Du behöver

  • 6.5 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vatten

Fyllning:

300 g lammfärs eller nötfärs
2 tsk kebabkrydda
1 tsk salt
1.5 dl ajvar relish
4 dl pizzaost riven
100 g champinjoner

Ajvar relish-sås:

2 dl crème fraîche
2 msk ajvar relish
1 tsk kebabkrydda
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0.5 krm kajennpeppar

Garnera med:

färsk basilika eller oregano

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad.

2
Värm vattnet till 37º och tillsätt genom påfyllningsröret. Kör maskinen cirka 2 minuter, tills degen blir smidig. Låt degen jäsa i 1 timme.

3
Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Knåda och dela degen i 8 delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakplåtspapper.

4
Blanda samman köttfärsen med kebabkrydda och salt. Bred ajvar relish på pizzorna, men inte ända ut i kanten. Strö över osten och skiva champinjonerna och lägg ovanpå.

5
Forma små bullar av köttfärsen och lägg överst. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten.

6
Grädda pizzorna i mitten av ugnen så att färsen blir genomstekt, 10–12 minuter.

7
Blanda samman crème fraiche, ajvar relish, kebabkrydda, salt och peppar till såsen, och låt stå kallt till serveringen. Ringla lite sås över pizzorna när de ska ätas och servera resten vid sidan av. Garnera med basilika eller oregano.


Kommentar:
Pizzadegen kan med fördel göras på kall degvätska och jäsa övertäckt i kylen över natten eller från morgon till kväll. Den blir bara bättre av att få jäsa länge.

Scroll to Top