Du behöver
- 400 g kassler
- 1 st zucchini
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- salt och peppar
- 400 g passerade tomater
- 200 g lasagneplattor färska
- 1 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär bort fettet och strimla kasslern. Strimla zucchinin fint. Fräs kassler, zucchini och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
2
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Smaka av med peppar.
3
Krydda de passerade tomaterna med salt och peppar. Varva kasslersås, lasagneplattor och tomatsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med tomatsås och strö över ost. Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.