Kasslerlåda med ris

Du behöver 0.5 st purjolök 250 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 4 prt kokt ris 500 g kassler 2 dl grädde 0.5 dl...

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 prt kokt ris
  • 500 g kassler
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl bearnaisesås finns att köpa färdig
  • 1 st röd paprika
  • 1.5 dl riven ost

Garnera med:

hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Strimla purjolöken och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in. Blanda purjolöken och svampen med riset och lägg över i en ugnsfast form. Skär kasslern i bitar och strö över.

2
Blanda grädde och bearnaisesås och bred över kasslern och risblandningen.

3
Kärna ur och tärna paprikan och strö över. Avsluta med osten och gratinera i 25 minuter. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top