Kasslergratäng

Du behöver 6 st potatis 1 st morot 1 l vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 500 g kassler 1.5 dl vispgrädde 0.5 dl chilisås 1 msk...

Du behöver

  • 6 st potatis
  • 1 st morot
  • 1 l vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kassler
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 dl riven ost
  • 9 st körsbärstomater

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morot och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis- och morotsskivorna. Koka i 10 minuter. Häll av vattnet och ånga torrt.

2
Skär kasslern i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg dem i mitten av en form. Lägg potatis- och morotsskivorna vid sidorna.

3
Vispa grädden lätt och blanda i chilisås, sweet chilisås och osten. Bred såsen över hela formen.

4
Dela tomaterna och strö över. Gratinera i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Scroll to Top