Du behöver
- 50 g jäst
- 200 g smör
- 5 dl mjölk
- 4 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 17 dl
Fyllning:
2 dl hasselnötskärnor
150 g smör
2 dl strösocker
1 st citron rivet skal
Pensling:
ägg
rörsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt äggulor, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter.
2
Fyllning: Mal nötterna och blanda med rumsvarmt smör, socker och citronskal.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop.
4
Skär varje rulle i 20 bitar. Ställ med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.