Kärlekstårta med hallonmousse

Du behöver 300 g mandelmassa 1 st ägg 2 st äggvitor 3 msk kakao Hallonmousse: 6 st gelatinblad 2 st äggvitor 100 g vit choklad...

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 3 msk kakao

Hallonmousse:

6 st gelatinblad
2 st äggvitor
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g hallon
2 dl florsocker

Garnering:

25 g mörk choklad
hallon

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvispen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.

2
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsocker.

3
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädde, choklad och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i 3 timmar. Det går också bra att förvara formen i frysen och servera kakan lätt tinad.

4
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Rita små hjärtan på bakplåtspapper och bred ut chokladen i dem. Låt dem stelna. Garnera tårtan med hallon och chokladhjärtan.


Kommentar:
Vid tidsbrist kan du byta ut chokladhjärtanen mot noblesseplattor.

Scroll to Top