Du behöver
- 300 g färska kantareller
- 1 st palsternacka
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
Tunnbrödsticks:
2 st tunnbröd mjukt
75 g färskost
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
Ugn: 200°
Gör så här
Ansa och stek kantarellerna i en gryta tills vätskan kokat in. Skala och riv palsternackan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med kantarellerna i smör ett par minuter.
Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och buljongtärningar och koka i 15 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Bred färskost på tunnbröden och strö på örter. Skär varje bröd i sex bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 5 minuter. Servera till soppan.