RECEPT FRÅN HJ

Kantarellpaj

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • pajdeg valfri
  • Fyllning:

  • 2 st gula lökar
  • 300 g kantareller
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven ost
  • Äggstanning:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • salt peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör en valfri pajdeg.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Rensa svampen. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Vänd ner spenaten. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över ost.
3
Äggstanning: Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 35 minuter tills äggstanningen stannat.

Recept