RECEPT FRÅN HJ

Kantarellfocaccia

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
36 bitar
0 röstande.

Du behöver

  • 25 gram jäst
  • 5 deciliter vatten kallt
  • 12 deciliter vetemjöl special
  • 0.5 deciliter olivolja
  • 1 tesked salt
  • Topping:

  • 250 gram kantareller
  • 1 styck rödlök
  • 1 kruka timjan
  • 4 matskedar olivolja
  • 1.5 deciliter riven ost
  • flingsalt
  • Ugn: 250° / 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lös och lite kladdig. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 1/2 timme.

2

Häll upp degen i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. Platta ut den och ringla över 2 msk olja. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

3

Dressing: Ansa kantarellerna och skala och skiva löken. Repa timjanen. Fräs kantareller och lök i 2 msk olja ett par minuter. Blanda i timjan och riven ost.

4

Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten och fördela svampfräset över och strö på flingsalt. Grädda klart i ca 20 minuter till.

 


Recept