RECEPT FRÅN HJ

Kantarellflarn

Kantareller hör kräftskivan till. Med pepparrotskräm blir det en härlig paj med sting.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 50 g riven smakrik ost
  • 1 st ägg
  • Pepparrotskräm:

  • 400 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • Topping:

  • 300 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • timjan
  • Garnera med:

  • björnbär
  • timjan
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, smör och ost till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt någon matsked vatten om degen känns hård. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut degen till en avlång platta och lägg den på bakplåtspapper. Nagga degen och grädda i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna på plåten.

3

Rör ihop färskost, crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och bred krämen på flarnet.

4

Ansa kantarellerna. Skala och hacka löken. Stek kantareller och lök i stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

5

Lägg kantarellerna på flarnet och garnera med björnbär och timjan.


Recept