RECEPT FRÅN HJ

Kanelbriocher med äpple

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
3 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 300 g smör
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 150 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 3 st äpple
  • Pensling:

  • ägg
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, rumsvarmt smör i bitar och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.

2

Fyllning: Rör ihop smör, socker och kanel.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Kavla ut varje del till en platta 50x25 cm. Bred på fyllning. Skölj och riv äpplena. Strö över rivet äpple och rulla ihop från långsidan.

4

Lägg kransarna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Skär snitt med vass kniv och låt kransarna jäsa övertäckta i 45 minuter.

5

Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö på socker blandat med kanel. Grädda i ca 30 minuter.


Kommentar:
Kanel och äpplen i fyllningen sätter smak och gör kransen saftig.

Recept