Kålpudding i långpanna

Du behöver 1 st vitkålshuvud ca 1,3 kg 0.5 dl sirap 1 msk soja 1 st risgrynsgröt 800 g blandfärs 1 st gul lök 0.75...

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud ca 1,3 kg
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk soja
  • 1 st risgrynsgröt
  • 800 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 0.75 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar nymald
  • 2 msk körvel alt 2 tsk torkad körvel
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk

Skysås:

sky ca 2 dl från ugnsstekningen
0.5 dl kycklingfond konc
4 dl vatten
0.75 dl redning maizena
2 tsk soja
salt svartpeppar

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Servera med:

potatis kokt
lingonsylt rårörd

Ugn: 250º/200º

Det här behövs till ca 10 port:

Gör så här

1
Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda kålen med sirap och soja.

2
Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar, körvel, ägg och mjölk.

3
Smörj en ugnslåda som är 25×35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen vid 250°. Sänk värmen till 200° och tillaga i ca 50 minuter. Sila stekskyn.

4
Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt.


Kommentar:
Frys in kålpuddingen i bitar. Linda in varje bit i frysfolie och lägg i fryspåse.

Scroll to Top