Kalops av högrev

Du behöver högrev ca 1 kg benfri av nötkött 10 st pärllök 3 msk smör 1 tsk råströsocker Kokspad: 5 dl vatten 1 tsk salt...

Du behöver

  • högrev ca 1 kg benfri av nötkött
  • 10 st pärllök
  • 3 msk smör
  • 1 tsk råströsocker

Kokspad:

5 dl vatten
1 tsk salt
2 st morötter
2 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn

Redning:

0.5 dl vatten
3 msk vetemjöl

Servera med:

potatis kokt
rödbetor inlagda

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare.

2
Skär köttet i grytbitar. Låt pärllökarna ligga i en skål med varmt vatten i 5 minuter, så blir de lättare att skala. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker.

3
Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg lök och kött i kokspadet och koka upp och låt sjuda, 45–50 minuter. För tryckkokning följer du anvisningarna för respektive märke. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning.

4
Skaka samman vatten och mjöl i en redningsbägare och häll ner i gry-tan under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och pep-par. Servera köttet med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Scroll to Top